Banjaluka-Info

Switch to desktop Register Login

VIDEO - Zmije otrovnice izlegle se u sobi dječaka

SIDNEJ - Jedan trogodišnjak iz Australije pronašao je u svom dvorištu jaja iz kojih su se nekoliko nedjelja kasnije, u njegovom plakaru, izlegle smrtonosne zmije, prenosi AFP.

 

 

Kajl Kaming pronašao je jaja istočne smeđe zmije, jedne od najsmrtonosnijih na svijetu, u dvorištu svoje kuće u Taunsvilu (Kvinslend) i unio ih unutra, navodno uz pomoć majke.

Kada su se iz jaja, smještenih u kutiju, izlegle male zmije njegova majka je pozvala stručnjake.

"Dječak je bio ekstremno srećan što ga nisu ujele", rekla je Triš Prendergast, koordinatorka agencije za brigu o reptilima sjevernog Kvinslenda.

Ona je dodala da je sedam zmija pušteno u divljinu.

 Istočna smeđa je druga najotrovnija zmija na svijetu, prenose Nezavisne novine.

Prengergast je dodala i da su čak i male istočne smeđe dovoljno otrovne da ubiju odraslu osobu.

Australija je dom 20 od 25 najotrovnijih zmija na svijetu. Svake godine oko 3.000 ljudi bude ujedeno od kojih 300 do 500 moraju da prime protivotrov. U prosjeku dva čovjeka godišnje umru od ujeda zmija.

(Banjaluka-Info / D.M.)

 


Klikni za više informacija >>>>

 

 

    VIDEO - Dvanaestocikl iz Kruševca!Novogodišnji običaji u svijetuZmija na snijeguU Kini oko 48.000 stogodišnjaka

    VIDEO - Kineskinja piše sa obe ruke istovremeno na različitim jezicimaFOTO - Snježni penis u centru DrezdenaVIDEO - Kamuflažna tkanina koja vojnike čini nevidljivimOtvoren najviši viseći most u Evropi

Banjaluka-Info, Informativni portal sa pregledom vijesti iz grada Banja Luka, te pregledom svih aktuelnih vijesti iz zemlje i svijeta.

Top Desktop version