Banjaluka-Info

Switch to desktop Register Login

Slavko Vučurević osuo paljbu po Miloradu Dodiku

Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja, nazvao je predsjednika RS Milorada Dodika političkom i ljudskom kukavicom i poručio mu da je zbog dosadašnjeg odnosa prema narodu Srpske trebalo da ostane u Hagu iz kojeg se prije par dana vratio.

 

 

 

Vučurević tvrdi da Dodik namjerno izbjegava sastanak sa rukovodstvom grada na Trebišnjici, jer je "kao lider SNSD-a i predsjednik RS odgovoran za lošu situaciju u istočnoj Hercegovini".

 

- Dodik ne smije da se suoči i otvoreno razgovara sa nama o problemima koje je on napravio. Vjerovatno je frustriran našim stavom, naročito rezolucijom kojom smo rekli da nećemo dopustiti prodaju HET-a i pljačku sredstava koja pripadaju stanovnicima istočne Hercegovine. To je vjerovatno ljutnja velikog predsjednika, koji bi, da kojim slučajem postoji uređen međunarodni i domaći pravni poredak, bio zadržan u Hagu da tamo odgovora, dok bi svi ostali trebalo da budu pušteni - rekao je Slavko Vučurević.

Tokom prethodna tri dana, Dodik je u dva navrata bio u Trebinju i sastajao se sa ljudima iz svoje stranke i sa vladikom Grigorijem.

Obrazlažući zašto se nije sastao i sa predstavnicima gradske vlasti, Dodik je rekao da se gradonačelnik samo busa u prsa, ali da je u samom pristupanju realnim problemima potpuno nejasan.

- U tom pogledu moraće da se razjasne mnoge stvari kako bismo ubuduće mogli da sarađujemo. Zbog trenutne loše komunikacije Vlade Srpske i lokalne zajednice u Trebinju, kriva je lokalna zajednica. Takvom odnosu ne doprinosi Vlada RS, jer Vlada samo radi svoj posao i sve ono što su njene ingerencije funkcioniše besprekorno. Zastoj se dogodio zbog nekih lokalnih funkcionera, ali to nije stvar Vlade RS, već lokalne zajednice - rekao je predsjednik RS Milorad Dodik.

 

Biljana Bokić: Gradonačelnik Trebinja nije dobio mandat da bi vrijeđao predsjednika RS
 

U cijelu priču danas se uključio i vladika Grigorije, koji je pokušao na neki način da umiri situaciju pozivajući obe strane na saradnju.

- Trebalo bi da mi na lokalnom nivou mnogo više uradimo, kao što to prethodnih godina nismo. Sada imamo tu sitauciju da gradonačelnik ima mali otklon prema Banjaluci, govoreći da je Banjaluka kriva za nešto. Ali, mnogo je važno da je predsednik što ćešće ovde, jer će se tako pokrenuti mnoge stvari - istakao je vladika Grigorije.

Međutim, dok je vladika Grigorije pokušao da spusti tenzije između gradonačelnika Trebinja i predsjednika Republike Srpske, i sam je pao u vatru pa je neuobičajeno oštro odgovorio novinaru BN televizije Nebojši Vukanoviću.

Grigorije je Vukanovoća nazvao notornim lažovom, koji nije ni čestit ni pošten kako se prikazuje. Vladika je pozvao Vukanovića da objavi "zatvoreno" pismo koje mu je poslao, a koje, kako kaže vladika, novinara BN-a raskrinkava i dokazuje da je niko i ništa.

 

 

 

 

Izvor:(Press RS)                                         Video:(ATV BL)


Klikni za više informacija >>>>

 

 

    VIDEO - Udruženje novinara RS osudilo verbalne prijetnje novinaru VukanovićuBiljana Bokić: Gradonačelnik Trebinja nije dobio mandat da bi vrijeđao predsjednika RSMinistar Stanić obustavio zapošljavanje u Fondu zdravstvenog osiguranjaVlada RS dozvolila snimanje putne mreže u Srpskoj

    Bošnjački pogled u budućnost: Republika Srpska bi trebalo da nestaneCvijanović: Odlučno protiv korupcijeEU ne zna šta da radi sa BiHDodik: Obećani projekti nisu zaboravljeni

Banjaluka-Info, Informativni portal sa pregledom vijesti iz grada Banja Luka, te pregledom svih aktuelnih vijesti iz zemlje i svijeta.

Top Desktop version