Banjaluka-Info

Switch to desktop Register Login

Poplave u Republici Srpskoj

Screenshot  / RTRS

Јaka kiša koja pada od sinoć, prouzrokovala je plavljenje prigradskih ulica u trebinjskim naseljima Rastoci i Rupe, i stvorila bujice u naselju Banjevci.

 

 

 

Pripadnici Civilne zaštite preduzeća „Hidroelektrane na Trebišnjici“, na najugroženijim mjestima u priobalju, postavljaju barijere od pijeska. Snažna bujica, u naselju Banjevci, poplavila je podrume više kuća i nanijela velike količine šljunka i pijeska.

Poplave su danas zahvatile Miliće, Srebrenicu i Bratunac. Snijeg koji se naglo otopio i kiša koja neprestano pada od sinoć, izrokovali su izlijevanje rijeka.

Rijeke Križevica i Јadar izlile su se za samo sat vremena. Poplavljeni su pomoćni objekti i nekoliko kuća, a mještani pokušavaju spasiti stoku. Najkritičnija situacija je u naseljima Pobuđe u opštini Bratunac i Potočarima kod Srebrenice.

U Milićima su poplave srušile pomoćne mostove, a mještani naselja Dubnica dežuraju oko svojih kuća. Civilina zaštita je na terenu. Bude li noćas novih padavina, mještani strahuju da se ne ponovi situacija od prošle godine, kada je bujica u naselju Plavi most kod Srebrenice, srušila i odnijela kuću.

 

 

Izvor:(RTRS / D.M.)

 


Klikni za više informacija >>>>

 

 

    Tadić: Nemoguće istovremeno predstaviti identitet sva tri narodaStefano Sanino sa zvaničnicima SrpskeČuveni izraelski ljekar u posjeti BanjaluciCvjeta šverc oružja iz BiH

    Dodik: Smjena nekoliko ministara u Vladi RSRadončić: SDA i Bakir Izetbegović doveli vehabije u BiHDodik: Vlada RS učinila maksimumDžombić: Predsjednik i SNSD da odluče o smjeni Vlade RS

Banjaluka-Info, Informativni portal sa pregledom vijesti iz grada Banja Luka, te pregledom svih aktuelnih vijesti iz zemlje i svijeta.

Top Desktop version