Banjaluka-Info

Switch to desktop Register Login

FOTO: Čudima nikad kraja – vraća li se jezero u Sanici?

Foto: novovrijeme.ba

SANICA / KLJUČ - Zbog kiše koja je padala proteklih dana i snijega koji od sinoć ne prestaje, počeo je da raste nivo vode u krateru koji je ostao nakon nestanka jezera. 

 

 

 

Vodostaj je porastao za, otprilike, dva metra dok površinom i dalje plutaju komadi stabala koja su se obrušila u grotlo, ali i mrtve ribe.

Rupa se svakim danom sve više širi ali to nije jedini problem. Počela je da propada zemlja i na okolnim njivama.

Mala roze vikendica i dalje se drži, ali jedva, jer i pod njom se zemlja svakodnevno obrušava. Zbog snijega, oko rupe danas nije bilo mnogo ljudi. Tek troje mlađih Saničana došlo je da vidi ima li šta novo.
Za izjave nisu bili raspoloženi ali su ispričali da su se mještani već navikli na rupu usred sela.

Foto: atvbl.com

Ni u prvim kućama do nekadašnjeg jezera nisu htjeli da pričaju. Poručuju da im je svega preko glave i da su razočarani u nadležne koji su ih, kako rekoše, zaboravili, dok oni svakodnevno strahuju od novog urušavanja zemlje. Oni koji su noću slušali zapljuskivanje valova, sada čuju komade zemlje koja se obrušava, pa se sa s razlogom i boje. Dok se ne riješi misterija nestanka jedno je sigurno – vodostaj raste, ako ništa, zbog obilnog snijega pa bi, makar preko zime, Sanica ponovo mogla da dobije svoje jezero.

 

POVEZANA VIJEST:

 

-  VIDEO: Ključ - Jezero presušilo preko noći, ostala ogromna rupa koja se širi

-  Jezero nestalo, provalija se i dalje širi

 

 

 

 

Izvor:(ATV BL)


    Cilj smanjenje kretanja alkoholisanih pješaka i vozačaDoček Nove godine u regionuUčestvuj u AFS programima razmjene srednjoškolacaĐokić: Predviđeno povećanje osnovice za invalidnine

    Ministarstvo zdravlja RS i Udruženje građana oboljelih od leukemije postigli dogovor o nabavci lijekova Samo 13 odsto predškolske djece u RS ide u vrtićPrijavljene 1.232 akutne respiratorne infekcijeVIDEO - Ugostitelji se pobunili protiv zakona

Banjaluka-Info, Informativni portal sa pregledom vijesti iz grada Banja Luka, te pregledom svih aktuelnih vijesti iz zemlje i svijeta.

Top Desktop version