Banjaluka-Info

Switch to desktop Register Login

Klinički centar Banjaluka dobija novi parking

Ođeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada počelo je pripremu tehničke dokumentacije za izgradnju novih parkinga u krugu Kliničkog centra Banjaluka i hirurgije.

 

 

 

Potvrdio je to "Glasu Srpske" načelnik Ođeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković. Dodao je da bi gradnja mogla da počne iduće godine, ako u budžetu grada bude dovoljno novca za tu namjenu.

- Namjera i prioritet našeg Ođeljenja je da, ako budemo imali novca, iduće godine isplanirano izgradnju. S obzirom na to da je u toku priprema tehničke dokumentacije, ne mogu da preciziram koliko će sredstava biti potrebno - naglasio je Novaković i dodao da se traži tehničko rješenje za parking.

- Na cijeloj lokaciji u krugu hirurgije fizički nema prostora i trenutno pokušavamo da nađemo rješenje. Sama realizacija će i u ovom slučaju zavisiti od novca koji ćemo imati na raspolaganju u narednoj godini - naveo je Novaković.

Da su parkinzi na Kliničkom centru i krugu hirurgije uvijek puni, potvrdili su podaci Odsjeka za parkinge i garaže.

Navode da su u ovoj godini u ulici Zdrave Korde premjestili 115 vozila. U toj ulici su, pored hirurgije, smješteni Poliklinika i fondovi zdravstvenog i penzijsko-invalidskog osiguranja, te Zavod za transfuzijsku medicinu.

- Na Paprikovcu kod KC-a smo po pozivu premjestili 18 vozila, dok parkingu kod Poliklinike zbog gužvi "pauk" ne može ni prići - rekli su u ovom Odsjeku.

Banjalučanka Jelena Vuković kaže da je očigledno da su ovi parkinzi odavno postali pretijesni.

 - Često se dešava da kružim po pola sata u potrazi za mjestom. Posljednji put, kad je trebalo da podignem nalaze, automobil sam ostavila kod kuće i došla autobusom - rekla je Vukovićeva.

Iz uprave KC-a su ranije poručili da se pacijenti i posjetioci te ustanove često žale da im je teško da pronađu parking.

- Prema procjenama, oko Kliničkog centra Banjaluka trenutno nedostaje najmanje 250 parking mjesta. U krugu hirurgije manjka oko 50 mjesta - saopštili su iz Kliničkog centra.

 

 

Izvor:(Glas Srpske)


Klikni za više informacija >>>>

 

 

    VIDEO - Učenici OŠ 'Ivo Andrić' priredili humanitarni koncertBanjaluka - Alkotest i za kafanskim stolomZa 18 godina Dejtona, Banjaluci skulptura 'Mir'Obilježen Dan ulaska srpske vojske u Banjaluku

    Sastanak gradonačelnika sa predstavnicima BK 'Slavija'Obilježavanje Dana ulaska Srpske vojske u Banju Luku u Prvom svjetskom ratu21. novembar - Neradni dan u ASBL, prodavnicama ograničeno radno vrijemeBanjaluka - Sporne čestitke se ponovo prodaju na Trgu Krajine

Banjaluka-Info, Informativni portal sa pregledom vijesti iz grada Banja Luka, te pregledom svih aktuelnih vijesti iz zemlje i svijeta.

Top Desktop version