Banjaluka-Info

Switch to desktop Register Login

Banjaluka - Vatrogasni dom u funkciji početkom 2014. godine

Vatrogasni dom u banjalučkom naselju Derviši biće stavljen u funkciju početkom naredne godine, a u toku je izgradnja druge faze projekta, za koji je planirano 792.180 KM, izjavio je za agenciju 'Srna' šef gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu Željko Katić.

 

 

 

Katić je rekao da je završena prva faza projekta, koja podrazumijeva izgradnju objekta doma sa garažama i prostorom za rad i boravak ljudi, te za smještaj tehnike.

On kaže da je za prvu fazu projekta planirano 1.481.168 KM.

 “Druga faza, koja je u toku, podrazumijeva spoljašnje uređenje, u šta spada izgradnja kompletne infrastrukture, dakle struja, voda, kanalizacija, rasvjeta, pristupne saobraćajnice, asfaltiranje i betoniranje kruga, ograda, trafo-stanica i agregatska stanica, te nadstrešnica za vozila”, pojasnio je Katić, prenosi "Glas Srpske".

On je rekao da nakon izgradnje druge faze Vatrogasnog doma slijedi tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole.

Objekat je površine 1.630 metara kvadratnih, a nalazi se na zemljištu površine 2.932 kvadratna metra. U Vatrogasnom domu radiće jedna vatrogasna četa sa oko 40 vatrogasaca. Kamen temeljac za Vatrogasni dom u Dervišima položen je jula 2012. godine.

 

 

(Banjaluka-Info)


Klikni za više informacija >>>>

 

 

    Tender za izgradnju vodovodne mreže u PiskaviciPut do škole opasan za trećinu učenikaIzgradnja stanova za porodice poginulih boraca i RVI u Adi teče planiranom dinamikomASBL: Uručene diplome polaznicima projekta 'Pokreni svoj biznis'

    DNS traži novi konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad'Geto' u banjalučkom naselju AdaBanjaluka - Piju vodu iz dotrajalih azbestnih cijeviNovi ciklus besplatne obuke neplivača na GOB-u

Banjaluka-Info, Informativni portal sa pregledom vijesti iz grada Banja Luka, te pregledom svih aktuelnih vijesti iz zemlje i svijeta.

Top Desktop version