Banjaluka-Info

Switch to desktop Register Login

Banjaluka - Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova

Probni popis stanovništa, domaćinstava i stanova na teritoriji Bosne i Hercegovine počeo je u ponedjeljak, 15. oktobra, biće sproveden u 35 opština i gradova i trajaće do 29. oktobra. Probni popis se sprovodi na osnovu Zakona o sporovođenju popisa stanovništa, domaćinstava i stanova 2013. godine.

 

Kako je navedeno iz Popisne komisije Grada Banja Luka, na području najvećeg grada u Republici Srpskoj, metodom uzorka, odabrana su tri popisna kruga, sa procijenjenim brojem od 272 domaćinstva. Popis će biti obavljen na sljedećim lokacijama: Obilićevo, Studentski dom i Šargovac.
Prema riječima predsjednika Popisne komisije Grada Banja Luka, Rade Maleša, prvi dan probnog popisa je prošao bez problema. On je dodao da probni popis predstavlja simulaciju popisa na jednom broju popisnih krugova, odabranih uzorkom, a s ciljem provjere određenih metodoloških, organizacionih i informatičkih rješenja, kako bi sve bilo spremno za popis, koji će biti obavljen u aprilu iduće godine.

 

Inače, gradonačelnik Banje Luke, Dragoljub Davidović, imenovao je Popisnu komisiju Grada Banja Luka, koja je, na osnovu dostavljenog spiska Zavoda za zapošljavanje - Filijale Banja Luka, izvršila izbor instruktora i popisivača, te obezbijedila prostor za njihovu obuku.

 

 

(ASBL / D.M.)


Klikni za više informacija >>>>

 

 

    Djeca u vrtiće moraju da donose sredstva za higijenuBahati vozači zauzimaju parking mjesta označena za invalideObnova hotela 'Palas' čeka na sudsku odlukuU četvrtak počinje raspodjela funkcija u Banjaluci

    Vehabije traže kuće nadomak BanjalukeVozače obradovala obnova kolovoza na Gradskom mostuU banjalučkoj 'Toplani' ozvaničen početak grijne sezonePojedinci Gradu pokušavaju da otmu i Sokolski dom

Banjaluka-Info, Informativni portal sa pregledom vijesti iz grada Banja Luka, te pregledom svih aktuelnih vijesti iz zemlje i svijeta.

Top Desktop version